Απόφαση διάλυσης ΕΔΕΣ, ΕΛΑΣ/8η Μεραρχία/2ΕΓ/12 Οκτ 1943


Ε . Λ . Α. Σ.
VIII ΜΕΡΑΡΧΙΑ
ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ – ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙ
Αριθ. Ε.Π. 3/2
Π Ρ Ο Σ
Την Πανηπειρωτικήν Επιτροπήν και περιφερειακάς
Επιτροπάς και Περιφερειακάς
Εφεδρικού Ε.Λ.Α.Σ.

Υστερα από την αντιλαϊκή και αντιδραστική στάση της οργάνωσης Ζέρβα, που διασπούσε τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στον κατακτητή , πάρθηκε από τις 10 τρέχοντος η απόφαση να διαλυθή τέλεια η οργάνωση του Ζέρβα.
Ο ΕΛΑΣ της Ηπείρου με την βοήθεια του Εφεδρικού ΕΛΑΣ ενισχυμένος με τμήματα του ΕΛΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς ανέλαβε κεραυνοβόλως ενέργειες εκκαθάρισης.
Καθήκον της πολιτικής οργάνωσης είναι να διαφωτίσουν το λαό αναλύοντας το αντιδραστικό έργο της οργάνωσης Ζέρβα, να διαφωτίση τους αφοπλισμένους αντάρτες του Ζέρβα που γυρίζουν στα χωριά τους, τονίζοντάς τους ότι έγιναν θύματα, να καλλιεργήση στο λαό το πνεύμα της μη αντίστασης στις εκκαθαριστικές ενέργειες από τα αντιλαϊκά Ζερβικά στοιχεία, να μην κάνη ακρότητες τιμωρώντας και τους πιο ασήμαντους υπευθύνους του Ζέρβα. Να τονιστή ότι ο ΕΛΑΣ δεν έχει καμιά διαφορά με τους παραστρατημένους φτωχούς αντάρτες του Ζέρβα, που άμα δεν χτυπήσουν τον ΕΛΑΣ και γυρίσουν στα σπίτια τους δεν έχουν να πάθουν τίποτε. Να κυκλοφορήσετε στα χωριά την προκήρυξη της Μεραρχίας
12-10-43
Η VIII ΜΕΡΑΡΧΙΑ
Λ.Πίσπερης
Διά την ακρίβειαν Ι. Κατσαντώνης
Το ΙΙ Γραφείον
(Τ.Σ.Υ.)

Advertisements